Microsoft demonstrerer visuell dagbok

Microsoft har utviklet et automatisk kamera som skal gjøre det enkelt for brukerne huske dagens hendelser.

Microsoft har utviklet et automatisk kamera som skal gjøre det enkelt for brukerne huske dagens hendelser.

Microsoft Research (MSR), en Microsoft-divisjon som blant annet leter etter innovative løsninger innen IT som skal gjøre mennesker hverdag enklere, har utviklet SenseCam, et lite kamera til å feste på en jakke, skjorte eller i et halskjede, som kan ta opptil 2000 bilder i VGA-format (640 x 480 piksler) i løpet av en 12-timers dag.

Hensikten med kameraet er å gi brukeren en ny mulighet til å huske eller dokumentere hendelser. Dette kan være alt fra å finne ut hvor brukeren har lagt brillene sine til å dokumentere forløpet til en trafikkulykke. Men brukeren kan selvsagt også publisere bildene på for eksempel Internett, som en automatisk generert, visuell blog eller dagbok.

Kameraet, som fortsatt bare en er prototyp, utløses av sensorer som registrerer større endringer i motivet, for eksempel at bæreren går inn i et nytt rom, samt større endringer i lysstyrke og bevegelser. Microsoft sammenligner kameraet med ferdskriveren i et fly. Også sensorinformasjon om bevegelser, lysstyrke og temperatur blir lagret. Framtidige utgaver skal også kunne lagre lyd og informasjon om hjerterytmen.

Linsen til kameraet er av typen fisheye (ekstrem vidvinkel). Kameraet har et innebygd "akselerometer", som skal sørge for at bildestabilisering slik at uskarpheter som skyldes bevegelse, reduseres.

Det skal også være mulig for brukeren å utløse kameraet manuelt.

Ifølge ComOn.dk har Microsoft planer om å kombinere SmartCam med andre teknologier. Dette inkluderer ansiktgjenkjennelse, slik at kameraet kan hjelpe brukerne med å gjenkjenne personer de har sett tidligere.

Til toppen