Microsoft demper forventningene til 2002-2003

Både Office og Windows trekker Microsofts ellers gode kvartalstall nedover. Utsiktene 15 måneder framover jekkes noen hakk ned.

Både Office og Windows trekker Microsofts ellers gode kvartalstall nedover. Utsiktene 15 måneder framover jekkes noen hakk ned.

Kvartalet fram til 31. mars er det tredje i Microsofts avvikende regnskapsår. Overskuddet økte med 12 prosent til 2,74 milliarder dollar i forhold til samme kvartal i fjor, mens omsetningen økte 13 prosent til 7,25 milliarder dollar.

Det ligger noe under det analytikerne hadde forventet, mest fordi man trodde Xbox ville fått en bedre start.

Les også:

Andre produktgrupper som gjorde det spesielt dårlig er bedriftsprogramvare, der omsetningen de siste årene har økt med 20 prosent, men der veksten nå er nede i to prosent. Veksten i Office er på bare én prosent. Til og med Windows ligger under gjennomsnittet, med 11 prosent.

Les også:

Xbox betraktes som en langsiktig satsing, og både bokser og spill selges med tap, slik at redusert omsetning faktisk kan bedre bunnlinjen på kort sikt.

Les også:

Analytikere peker på at Microsoft ser ut til å ha god kontroll over kostnadene. Driftsutgiftene i kvartalet var 2,55 milliarder dollar, mot forventet 2,88 milliarder.


Utsiktene til fjerde kvartal og til regnskapsåret 1. juli 2002 til 30. juni 2003 er justert ned. For fjerde kvartal spår Microsoft et overskudd på mellom 2,30 og 2,35 milliarder dollar, mens analytikerne hittil har forventet 2,46 milliarder dollar. For året 2002-2003 har forventningene ligget på 11,2 milliarder dollar. Microsoft justerer dette ned til 10,6 milliarder dollar.

Nedjusteringene skyldes ikke bare forsiktighet på grunn av det svake markedet. Microsoft planlegger investeringer på rundt 800 milllioner dollar for å ansette flere selgere og utvikle nye programvareprodukter for nye apparater, blant annet Tablet PC.

Les også:

Til toppen