BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft driftsverktøy klar for produksjon

Microsoft lover enklere og rimeligere drift med Operations Manager 2005.

26. aug. 2004 - 12:43

Microsoft meldte i går at den nye utgaven av selskapets driftsverktøy, Microsoft Operations Manager 2005, forkortet MOM 2005, er klar for produksjon, og vil være tilgjengelig på markedet fra 1. oktober. Den har vært tilgjengelig som beta 2 siden desember 2003, og erstatter dagens aldrende MOM 2000 som kom på markedet våren 2001.

MOM 2005 kommer i to utgaver. «Workgroup Edition» – tidligere kalt «Express» – er beregnet på systemer med opptil ti servere, og kan oppgraderes til den vanlige bedriftsutgaven. Denne markedsføres som egnet til svært omfattende nettverk. Microsoft viser til en tidlig kunde, den japanske banken Sumitomo Mitsui, som sier de bruker MOM 2005 til å la et mannskap på fem styre 400 servere.

Egenskapene som framheves i MOM 2005 er mer nitid overvåking og flere analyseverktøy, samt enklere oppsett og bruk, med mange muligheter for å automatisere rutiner. I tillegg er det rutiner for varsling. Pakken leveres med et rammeverk for webtjenestebasert formidling til andre driftssystemer. Tivoli fra IBM og Unicenter fra CA har allerede meldt sin støtte til dette rammeverket. Spesielle sikkerhetsfunksjoner verner systemet mot misbruk.

Blant samarbeidspartnerne knyttet til MOM 2005 er Dell, Hewlett-Packard og Veritas Software.

Microsoft beskriver MOM 2005 som en «milepæl» i selskapets «Dynamic Systems Initiative» (DSI) som tar sikte på å tilby alt som trengs for at Windows kan drive alt fra enkle enprosessorservere til store nettverk, klynger og mangeveisservere, samtidig som driften av systemene forenkles og automatiseres. DSI innebærer blant annet at Windows-applikasjoner skal automatisk forsyne driftssystemet med informasjon om ytelse og tilgjengelighet.

Blant kommende DSI-produkter er en pakke der MOM 2005 buntes med Systems Management Server 2003 som består av verktøy for å lette programvareinstallasjon. Denne pakken skal suppleres med nyheten Systems Center Reporting Server som innhenter ytelsesindikatorer fra nettverksnoder.

I forbindelse med SP2-oppgraderingen av Windows XP, advarte Microsoft at det kunne bli problemer å bruke MOM 2000 – og Systems Management Server 2003 – mot PC-er med XP SP2. Det vil bidra til å øke interessen for MOM 2005.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.