FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft drømmer om Windows i alle biler

Microsoft drømmer om Windows i alle biler og har nå fått med seg Ford.

29. des. 2006 - 09:52

Microsofts visjon om "Windows over alt" og ikke bare på skrivebordet har så langt ikke vært noen stor suksess, men nå girer Microsoft opp forsøkene på å utstyre biler med Windows.

Microsoft bil-versjon av Windows er ikke ny, men det ser ut til at Microsoft endelig har klart å få partnere til å tro på konseptet med versjon 5.0. Utviklingen går dog trengt - en avtale med Fiat i 2004 har først i år resultert i enkelte Fiat-modeller kan leveres med systemet.

Men Microsoft har fått med seg flere bilstereo-produsenter og nå har Microsoft undertegnet et avtale med Ford.

Ford lover å starte salget av to bilmodeller med "Sync", en form for innebygd PC med en spesialtilpasset versjon av Windows CE. Ford sier at Sync etterhvert skal bli standard i alle deres biler, skriver Wall Street Journal.

Sync skal fungere som en slags server og kommunikasjonssentral i bilen for å servere føreren både kommunikasjon med omverdenen og annet utstyr i bilen. Med mobilnett-kommunikasjon skal fører få både musikk, epost og Messenger-meldinger på en skjerm i dashbordet. Bildet viser en Windows-enhet etter-installert i en BMW.

Det er altså ikke snakk om en PC som styrer noe av kjøringen, tenningen eller andre bil-funksjoner. Det har i mange år sirkulert spydige kommentarer om hvordan en feilmelding i et slikt Windows-system under kjøring i høy fart ville gjort med bilen og føreren.

I tillegg skal Sync-systemet fungere som en underholdningsterminal for avspilling av både innhold som ligger på en harddisk eller minnekort i tillegg til DVDer. Brukere i bilen - forhåpentligvis ikke føreren - skal også kunne kjøpe musikk, røper kilder Wall Street Journal har snakket med.

Fører vil også kunne prate med bluetooth-hodesett gjennom den innebygde mobilen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.