Microsoft drømmer om Windows i alle biler

Microsoft drømmer om Windows i alle biler og har nå fått med seg Ford.

Microsoft drømmer om Windows i alle biler

Microsoft drømmer om Windows i alle biler og har nå fått med seg Ford.

Microsofts visjon om "Windows over alt" og ikke bare på skrivebordet har så langt ikke vært noen stor suksess, men nå girer Microsoft opp forsøkene på å utstyre biler med Windows.

Microsoft bil-versjon av Windows er ikke ny, men det ser ut til at Microsoft endelig har klart å få partnere til å tro på konseptet med versjon 5.0. Utviklingen går dog trengt - en avtale med Fiat i 2004 har først i år resultert i enkelte Fiat-modeller kan leveres med systemet.

Men Microsoft har fått med seg flere bilstereo-produsenter og nå har Microsoft undertegnet et avtale med Ford.

Ford lover å starte salget av to bilmodeller med "Sync", en form for innebygd PC med en spesialtilpasset versjon av Windows CE. Ford sier at Sync etterhvert skal bli standard i alle deres biler, skriver Wall Street Journal.

Sync skal fungere som en slags server og kommunikasjonssentral i bilen for å servere føreren både kommunikasjon med omverdenen og annet utstyr i bilen. Med mobilnett-kommunikasjon skal fører få både musikk, epost og Messenger-meldinger på en skjerm i dashbordet. Bildet viser en Windows-enhet etter-installert i en BMW.

Det er altså ikke snakk om en PC som styrer noe av kjøringen, tenningen eller andre bil-funksjoner. Det har i mange år sirkulert spydige kommentarer om hvordan en feilmelding i et slikt Windows-system under kjøring i høy fart ville gjort med bilen og føreren.

I tillegg skal Sync-systemet fungere som en underholdningsterminal for avspilling av både innhold som ligger på en harddisk eller minnekort i tillegg til DVDer. Brukere i bilen - forhåpentligvis ikke føreren - skal også kunne kjøpe musikk, røper kilder Wall Street Journal har snakket med.

Fører vil også kunne prate med bluetooth-hodesett gjennom den innebygde mobilen.

Til toppen