FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft dropper laseren i ny mus

Mange optiske mus bruker laser som sporingsteknologi, men nå gå Microsoft et skritt videre.

Microsoft Explorer Mouse og Explorer Mini Mouse
Microsoft Explorer Mouse og Explorer Mini Mouse
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. sep. 2008 - 10:50

Microsoft har lenge vært flinke med å bringe ny teknologi ut på markedet gjennom selskapets pekeprodukter. Selskapets Hardware-divisjon har eksistert i 26 år og har bidratt sterkt til at optiske mus med skrollehjul er noe de fleste anser som en selvfølge i dag.

I går kveld lanserte Microsoft Hardware to nye musmodeller som tar i bruk en ny teknologi fra Microsoft Hardware. Denne teknologien kalles BlueTrack og skal erstatte laseren som sporingsteknologi.

En utfordring knyttet til vanlige mus er at musen må beveges over et underlag for at sporingsteknologien skal kunne registrere bevegelsen. Problemet, selv om laserbaserte mus, er at ikke alt underlag fungerer like godt.

BlueTrack skal derimot fungerer sammen med nær sagt alle underlag. Det hevder i alle fall Microsoft.

– BlueTrack-teknologien fungerer utmerket der optisk teknologi og laserteknologi ikke strekker til. For eksempel er en lasermus lite egnet på granitt- og marmorunderlag, mens det er helt uproblematisk å bruke en mus med BlueTrack på denne type underlag, sier Mark DePue, plattformingeniør i Microsoft og en av hjernene bak den nye teknologien, som skal ha samme presisjon som laser.

Undersiden av Microsoft Explorer Mouse.
Undersiden av Microsoft Explorer Mouse.

David Bohn, senior ingeniørarkitekt i Microsoft og medutvikler av BlueTrack, legger til at laserteknologi også er svært følsomt overfor støv og skitt.

– Med BlueTrack trenger du ikke lenger å bekymre deg for hvor du kan og ikke kan bruke musen. Mus med BlueTrack-teknologi kan brukes hvor som helst, sier han.

Den nye teknlogien er basert på en kraftig blå stråle og speilende optisk arkitektur som kombinert med en bildesensor med korrekt pikselgeometri skal gi et bilde med høy kontrast av underlaget. Den blå lysstrålen skal være fire ganger kraftigere enn laserstrålene som brukes av mus og skal derfor gi bedre underlagsrefleksjon.

I første omgang er BlueTrack-teknologien tilgjengelig i to nye musmodeller, Explorer Mouse og Explorer Mini Mouse. Begge musmodellene er trådløse. Explorer Mouse leveres med en ladestasjon, mens Explorer Mini Mouse benytter to AA-batterier, som skal være nok til å drive musen i minst seks måneder.

De to modellene har en veiledende pris i Norge på henholdsvis 699 og 499 kroner.

    Les også:

Microsoft Explorer Mouse og Explorer Mini Mouse
Microsoft Explorer Mouse og Explorer Mini Mouse
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.