Microsoft endelig ferdig med nye pakker

Etter flere år i utvikling, lanserer nå Microsoft endelig sine nye design og web-verktøy.

Microsoft endelig ferdig med nye pakker
Bilde:

I 2003 kjøpte Microsoft programvareselskapet Creature House. Selskapet tilbudt et tegneverktøy som het Expression. Dette var starten på Microsofts nyeste produktfamilie, som etter hvert også fikk navnet Expression.

Denne uken annonserte Microsoft at Expression Studio, en pakke bestående av fire ulike designverktøy, Expression Web, Expression Blend, Expression Design og Expression Media, nå er tilgjengeligelig, nesten to år etter den at den første testutgaven av Expression Design, da kjent som Acrylic, ble gjort tilgjengelig for nedlasting.

Webdesign-verktøyet Expression Web, som erstatter tidligere Frontpage, ble lansert allerede i fjor, nå blir de øvrige produktene også tilgjengelige.

Expression Blend er et verktøy for å designe rike, interaktive brukergrensesnitt for både Windows- og webapplikasjoner, mens Expression Design vil være et verktøy for å designe visuelle elementer til både weben og Windows. Brukergrensesnittet til applikasjoner basert på .NET Framework 3.0, vil kunne beskrives ved hjelp av XML-formatet XAML (eXtensible Application Markup Language).

Alle disse tre produktene selges nå også separat.

Det gjør derimot ikke Expression Media, som er et verktøy for administrasjon av mediefiler og for å forene arbeidsflyten til arbeidsgrupper på tvers av hele produktserien. Dette produktet er basert på iView MediaPro, som Microsoft kjøpte i fjor.

Hele Expression Studio-pakken har en veiledende pris på 599 dollar, omtrent 3500 kroner, mens de separate produktene koster mellom 299 og 499 dollar per stykk.

Flere av Microsofts Expression-produkter må anses som konkurrenter til lignende produkter fra Adobe. Expression Web er et alternativ til Dreamweaver, mens Expression Design til en viss grad tilbyr samme funksjonalitet som Illustrator - det vil si et miljø for design av vektorbasert grafikk. Men både prismessig og funksjonalitetmessig stiller etter manges mening sistnevnte i en annen klasse.

Microsoft selv sier at Expression-serien ikke er direkte konkurrenter til Adobes produkter, men at de henvender seg til ulike grupper av designere og utviklere.

Målet med Expression-serien har lenge vært å gjøre det enklere for designere og utviklere å samarbeide. Programvaren er derfor tett integrert med Microsofts utviklerverktøy, Visual Studio. En versjon av sistnevnte følger også med Express Blend.

Mer informasjon om Expression finnes på denne siden.

Les mer om:
;