Microsoft endelig i takt med Intel

I går slapp Microsoft sitt første 64-bits operativsystem for Intels Itanium-prosessor. Men kundene må foreløpig nøye seg med en oppfrisket variant av Windows.

Lenge etter de fleste Unix og Linux-versjoner er på banen, slapp Microsoft i går et 64-bits operativsystem. Dagens 32-bits systemer er ikke tilpasset Intels nye Itanium-prosessor eller andre 64-bits brikker. Sun og IBM har lenge levert slike server-systemer som kan arbeide med større datamengder.

Men det er ikke Windows XP som er klar i en 64 bits-versjon, det er den gamle Windows 2000 Advanced Server. Operativsystemet vil ikke komme i vanlig salg, men vil bli installert av server-leverandører. Det nye operativsystemet vil støtte åtte prosessor og 64 GB minne.

Compaq, Dell, Hewlett-Packard, IBM. Fujitsu, Hitachi, Mitsubishi, NEC og Unisys skal lansere servere med den nye Windows-versjonen i løpet av året, skriver amerikanske PC World.

Microsoft lover en 64-bits av Windows XP 25. oktober samt lansering før sommeren til neste år av en 64-bits versjon av Windows 2000 DataCenter.

Til toppen