Microsoft endrer nettleserfunksjonalitet

Microsoft har valgt å gjøre endringer i Internet Explorer, til tross for at selskapet ikke har gitt seg i Eolas-saken.

Microsoft har valgt å gjøre endringer i Internet Explorer, til tross for at selskapet ikke har gitt seg i Eolas-saken.

I 1999 anla et lite programvareselskap, Eolas Technologies, sammen med University of California - der Eolas ble født, et patentsøksmål mot Microsoft. Eolas hevdet at måten nettleseren Internet Explorer håndterer tilleggskode – med plug-ins og applets – bryter med et patent som Eolas fikk godkjent tidlig på 1990-tallet.

Etter mye fram og tilbake, godkjente det amerikanske patentkontoret Eolas-patentet i september i år. Blant annet W3C har stått på Microsofts side i denne saken, som nå får virkelige konsekvenser.

    Les også:

Microsoft informerte fredag på denne siden at selskapet vil utgi oppdateringer til Internet Explorer som endrer noe av funksjonaliteten i ActiveX. Etter at oppdateringen er blitt utgitt og installert, vil ikke brukerne av Internet Explorer lenger kunne samhandle direkte med ActiveX-kontroller lastet av elementene APPLET, EMBED eller OBJECT. Brukerne vil først måtte aktivisere kontrollen med et ekstra museklikk, for å kunne samhandle den.

- For de aller fleste tilbydere av websider og webapplikasjoner vil dette ikke ha noen betydning, sier Michael Wallant, daglig leder for Microsoft Windows Client-divisjon, til eWeek.

Endringene blir altså langt mindre enn det som ble antatt i 2003, hvor det Microsoft advarte om at brukerne ville komme til å måtte bli presentert en dialogboks før hver ActiveX-kontroll ble lastet av nettleseren.

Til tross for at Microsoft nå planlegger å innføre denne endringen i Internet Explorer, har ikke selskapet tenkt å kaste inn håndkleet i patentsaken.

- Anken vedvarer og vi forventer en ny rettssak en eller annen gang i 2006. Gitt at vi har funnet dette designet rundt patentet som vi mener er av mindre betydning, har vi bestemt å kjøre løpet helt ut og fjerne eventuelle usikkerheter, sier Wallant.

Til toppen