Microsoft endrer og kutter prisene

Microsoft endrer lisensreglene sine, noe som faktisk vil gjøre mange av server-programmene billigere. Årsaken er Microsofts egen suksess.

Microsoft endrer lisensreglene sine, noe som faktisk vil gjøre mange av server-programmene billigere. Årsaken er Microsofts egen suksess.

I forrige uke fortalte Microsoft at selskapet ville gjøre om på lisensbetingelsene for sine serverprogramvare-pakker. Microsoft har gjennom mange tilfeller de siste årene strammet inn på betingelsene, men denne gangen letter Microsoft opp.

Hittil har Microsoft priset bruken etter hvor mange prosessorer serveren har hatt.

Dagens regler har fungert greit så lenge brukere stort sett kjørte Microsofts database, Internet Server og SQL Server på en og to-prosessor-maskiner.

Men Microsoft har de siste årene klart å skalere oppover og etter hvert som flere kunder kjøper servere med 8, 12, 16 og til og med 32 prosessorer slår de gamle lisensreglene knallhardt ut.

Dermed har Microsoft blitt litt offer for sin egen suksess. Fra 1. april vil Microsoft gjøre om reglene slik at du bare må betale for den eller de prosessorene applikasjonen kjører på. For store multiprosessor-servere er som regel satt opp slik at hver applikasjon er fordelt til å kjøre på bare noen av prosessorene.

De nye reglene gjelder SQL Server 2000, BizTalk Server 2002, Internet Security and Acceleration Server 2000, Commerce Server 2002, Content Management Server 2002

Host Integration Server 2000, Microsoft Operations Manager 2000 og Application Center 2000, forteller analyseselskapet Gartner.

Dessverre gir ikke Microsoft refusjon av lisenser du har betalt. Men Microsoft lar deg ta i bruk lisenser som er frigjort.

Til toppen