BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft endrer planer for Virtual Server

I stedet for å komme med en servicepakke til Virtual Server, vil selskapet i stedet lansere en ny versjon av produktet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. aug. 2005 - 11:07

Microsoft har ifølge nettstedet Microsoft Watch bestemt seg for å døpe om Virtual Server 2005 Service Pack 1 til Virtual Server 2005 R2. Dette går også fram av Microsoft webside om Virtual Server, hvor en betautgave av R2-versjonen nå er tilgjengelig for nedlasting. Mike Neil, produktsjef for Windows Virtualization skal senere i dag holde en chat-konferanse om Microsofts framtidige planer om maskinvirtualisering.

Det som foreløpig er litt uklart, er om Virtual Server 2005 R2 er et nytt produkt som må kjøpes, eller om det vil tilbys som en gratis oppdatering til nåværende brukere, slik Microsoft har hatt for vane å gjøre med selskapets servicepakker.

Ifølge Microsoft Watch har Microsoft ikke endret lanseringsplanene for den oppdaterte utgaven, fortsatt skal produktet bli tilgjengelig i løpet av fjerde kvartal i år.

    Les også:

Blant nyhetene som loves i den kommende utgaven er støtte for 64-bits vertsystemer, forbedret ytelse, innebygd støtte for nettverksinstallasjon av gjesteoperativsystemer, støtte for iSCSI-basert klynging og Linux som gjestesystem, samt forenklet bruk.

Framover planlegger Microsoft en oppfølger til Virtual Server 2005 R2 i andre halvdel av 2006. Denne skal ifølge Microsofts senior programsjef, Michael Howard, ha innebygd støtte for virtualiseringsteknologier fra både AMD og Intel, henholdsvis Pacifica og VT.

Under Intel Developer Forum demonstrerte Microsoft en framtidig Virtual Server som kjørte på en tidlig utgave av Intels prosessorer med VT-støtte.

Dessuten planlegger selskapet å tilby integrert, hypervisor-basert virtualiseringsstøtte for Longhorn Server. Dette vil komme i etterkant av lanseringen av operativsystemet, som skal skje i 2007.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.