BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft endrer Windows-planer - igjen!

Nok en gang har Microsoft endret planene for hvordan Windows-familien vil se ut de neste årene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. feb. 2000 - 11:40

Da Microsoft ga ut Windows 98 for snart to år siden, het det at dette skulle bli den siste konsumentutgaven av Windows-operativsystemet med MS-DOS liggende i bunnen. Noe senere endret selskapet mening og i fjor kom Windows 98 SE, en lettere oppgradering av Windows 98. I år ventes etterfølgeren til Windows 98 SE, foreløpig kjent under kodenavnet Millennium. Samtidig var planen å lage to oppfølgere til Windows 2000, en for konsumenter og en for bedriftsbrukere. Disse har vært kjent under kodenavnene Neptune og Odyssey.

Nå har Microsoft bestemt at de to prosjektene skal slås samme til et nytt, nemlig Whistler. Dette til tross for at den første betautgaven av Neptune ble klar allerede i desember i fjor. Men det er selvsagt en fordel for Microsoft å ha færrest mulig kodebaser å vedlikeholde. Whistler vil tro ha en de egenskapene som tidligere er blitt annonsert for Neptune. Dette inkluderer en mer web-basert brukergrensesnitt, mer forståelige feilmeldinger og støtte for alle spill som ikke krever DOS.

Whistler deler forøvrig navn med en forskningsprosjektgruppe hos Microsoft, (Whistler - Windows Highly Intelligent Stochastic Talker), som er en opplærbar tekst-til-tale-motor som Microsoft hadde forhåpninger om å få med i Windows 2000.

Når Whistler kommer på markedet er ukjent, men det blir trolig ikke før i 2002.

Før den tid kommer altså Millennium, samt Asteroid. Millennium ventes nå å bli en mindre oppgradering av Windows 98 SE, mens Asteroid er den første servicepakken til Windows 2000. Begge produktene vil trolig bli tilgjengelige til sommeren.

(Kilder: Sm@rt Reseller, The Register, Wugnet, Windows NT Magazine)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.