KARRIERE

Microsoft er best å jobbe for

Great Place to Work har gjort sin første globale kåring av arbeidsplasser.

Med over 90 000 ansatte er Microsoft, her representert av sitt nybygg i Issy-les-Moulineaux utenfor Paris, verdens beste arbeidsplass.
Med over 90 000 ansatte er Microsoft, her representert av sitt nybygg i Issy-les-Moulineaux utenfor Paris, verdens beste arbeidsplass. Bilde: REUTERS/Charles Platiau
28. okt. 2011 - 13:03

Instituttet Great Place to Work (GPTW) melder at de for første gang har publisert en liste over hvilke globale bedrifter som tilbyr de beste arbeidsplassene. Listene som hittil har vært publisert, har vært begrenset til land eller regioner.

Listen for Norge som er tilgjengelig fra nettstedet til GPTW, stammer fra mars i år. I mars 2012 vil det komme en oppdatert oversikt over det GPTW mener er Norges beste arbeidsplasser, sier prosjektleder Ingrid Mørk til digi.no.

Grunnlaget for den globale kåringen er en omfattende undersøkelse blant 10 millioner ansatte i 5 500 virksomheter i 45 land. Hovedparameterne som vurderes er egen ledelse – fordelt på verdier som tillit, troverdighet, respekt og rettferdighet – stolthet og kollegialt fellesskap.

Listen over de multinasjonale selskapene som tilbyr de beste arbeidsplassene omfatter 25 virksomheter. De er alle blitt anerkjent som en av de beste arbeidsplassene i minst fem land. Videre har de minst 5000 ansatte, hvorav minst 40 prosent arbeider i et annet land enn der virksomheten har sitt hovedkontor.

Mange store IT-selskaper er med på listen, som toppes av Microsoft og SAS Institute, med NetApp på tredje og Google på fjerde plass.

Kolonnen «Antall land» i listen viser hvor mange av landene der virksomheten er aktiv, som har deltatt i undersøkelsen. Av de på listen har ansatte i norske avdelinger av Accenture, Cisco, McDonalds, Microsoft og SAS Institute deltatt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.