BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Microsoft er Googles hovedkonkurrent

Avtroppende Google-sjef virker ubekymret over Facebook.

Under en samtale med journalister i forbindelse med World Economic Forum i Davos, Sveits, i går, kommenterte avtroppende Google-sjef, Eric Schmidt, påstandene om at Facebook er selskapet viktigste konkurrent.

– Vi har en konkurrent kalt Microsoft. Microsoft har mer penger, flere ingeniører, større global utbredelse. Vi ser konkurransen fra Microsoft hver dag. Facebook har klart uttalt at de ikke vil begynne med søkevirksomhet, sa Schmidt, ifølge Fortune.

– Facebook-brukere er tilbøyelige til å bruke Google-søk. Facebooks annonsevirksomhet fortrenger ikke vår annonsering. Jeg er litt forskrekket over denne tvangstanken fordi jeg ikke kan se at fakta støtter den. Ting går svært bra for Google, sa Schmidt.

Eric Schmidt har vært toppsjef i Google i ti år.
Eric Schmidt har vært toppsjef i Google i ti år. Bilde: Google

Når det gjelder Apple, så er selskapet både konkurrent og partner i forhold til Google. Ifølge Schmidt er selskapene partnere når det gjelder søk, kart og YouTube, mens de konkurrerer om plattformen til mobiltelefoner og etter hvert også datamaskiner.

– Steve (Jobs) er absolutt briljant. Han er den mest vellykkede CEO noe sted i verden, sa Schmidt, som lenge var medlem av styret i Apple.

Om forholdet mellom iOS og Android sa han:

– De har greid å bygge et elegant, skalerbart, lukket system. Google forsøker å gjøre noe med en helt annen tilnærming.

Jobs har til tider vist klar misnøye med at også Google tilbyr mobilløsninger. Dette toppet seg i januar i fjor da Jobs sa at Google utvilsomt ønsker å ta knekken på iPhone.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.