Microsoft er Norges beste arbeidsplass

Microsoft har i den norske delen av en større internasjonal undersøkelse blitt kåret til landets beste arbeidsplass.

Microsoft har i den norske delen av en større internasjonal undersøkelse blitt kåret til landets beste arbeidsplass.

Tidligere denne uken skrev digi.no om frustrerte ansatte i Microsoft som klagde over lønnsutvikling og det interne evalueringssystemet. Systemet brukes til å evaluere alle ansatte i Microsoft systemet, også i Norge, men det kan se ut som at de norske medarbeiderne ikke er like misfornøyde som de ansatte i USA.

I går vant Microsoft Norge prisen for beste norske arbeidsplass av Great Place to Work Institute Norge.

IT-bransjen markerte seg godt på listen over gode arbeidsplasser, med fire selskaper inne på topp-10 listen. Foruten Microsoft som kom først, kom Finn.no på tredje, Dell på fjerde og Fast på syvende plass.

- Fellestrekket blant de beste bedriftene er at de har tre kjerneverdier - tillit, stolthet og følelse av felleskap, sier Trygve K. Normann i Great Place to Work Institute Norge til Dagens Næringsliv.

I undersøkelsen har 9.000 ansatte i 50 forskjellige bedrifter blitt bedt om å svare på 60 spørsmål om egen arbeidsplass. Deltagende bedrifter er basert på invitasjon og undersøkelsen tilfredstiller dermed ikke de høyeste kravene til uavhengighet.

De beste selskapene kjennetegnes ved at de vektlegger annerkjennelse og belønning av de ansattes innsats, resultatorientert lønn, hyppig prestasjonsmåling med tilbakemelding og en åpen kultur der informasjon deles med hverandre. Ordninger som hjelper de ansatte i privatlivet slik at det blir lettere for dem å yte maksimalt på jobben er også populært blant selskapene på topp-10 listen.

- Vi fokuserer på hva de beste gjør bedre, ikke hva som virker. Slik kan de lære av hverandre, sier Normann til Dagens Næringsliv.

Til toppen