Microsoft: Ericsson-samarbeid kan utvides

Microsofts toppsjef Steve Ballmer besøkte i helgen Stockholm. Der signaliserte Ballmer at Microsoft skulle samarbeide tettere med Ericsson med henblikk på det mobile Internett.

Denne helgen var Steve Ballmer, toppsjef i Microsoft, på besøk i Stockholm. Der snakket han om samarbeidet mellom programvaregiganten og mobilselskapet Ericsson.

- Jeg var meget forventningsfull når vi offentliggjorde samarbeidet med Ericsson her i Stockholm for ett år siden. Samtidig vet man jo ikke hvordan slike partnerskap utvikler seg. Men jeg må si at jeg er mer entusiastisk i dag, sier Ballmer til Dagens Industri.

I desember i fjor la de to selskapene frem planer om et samarbeid, som først i september i år ble lansert som "Ericsson Microsoft Mobile Venture." Ericsson og Microsoft eier henholdsvis 70 og 30 prosent av aksjene i selskapet som skal utvikle løsninger for det trådløse Internettet.

- Mobilt Internett er ett av de mest interessante områdene i dag og jeg ser store utviklingsmuligheter for selskapet. Det blir kanskje ikke et multi-milliard selskap, men burde ha potensial til å kunne vokse til noen hundre millioner, kanskje en milliard, sier Ballmer til Dagens Industri.

- Vi diskuterer om det er områder hvor vi kan gjøre noe sammen, sier Ballmer om en utvidelse av samarbeidet med Ericsson. Han sier også at det diskuteres om i hvilke former et slikt samarbeid vil utarte seg.

Til toppen