Microsoft etablerer kontorer i Silicon Valley

For programvaregiganten fra Seattle er Silicon Valley fiendeland. Nå skal 800 spredte Microsoft-ansatte samles i et område på 140 mål, få kilometer fra hovedkvarterene til selskapets argeste konkurrenter.

Microsoft har overtatt lokaler fra en asfaltprodusent, og kan spre seg over et område på 140 mål, med fem bygninger som kan huse til sammen 2000 medarbeidere. I første omgang begrenser planen seg til 800. Det samlede kontorarealet blir såvidt over 45.000 kvadratmeter.

Microsofts nestsjef Steve Ballmer tok det første spadetaket fredag. Området skal være innflyttingsklart til neste sommer. Ballmer fortalte om to nye prosjekter som skal huses på stedet: et utviklingslaboratorium (Development Laboratory), og et senter for utviklere (Developer Community Center). Disse prosjektene skal gi bedre støtte til anslagsvis 1200 uavhengige utviklere som arbeider med Microsoft-produkter i Silicon Valley.

I tillegg skal grupper av Microsoft-ansatte som hittil har vært spredd på flere steder i Silicon Vally og omegn, samles:

  • Graphics Product Unit
  • Hotmail
  • Macintosh Internet Products Group
  • Macintosh PowerPoint Product Unit
  • Web Essentials Development Group, og
  • WebTV Networks.

Hovedkvarterene til Oracle, Sun og Netscape er bare noen kilometer unna.

I sin tale la ikke Ballmer skjul på at noe av motivet for den sterke etableringen i Silicon Valley er at IT-ekspertisen trives der og gjerne vil fortsette å bo der. Det vil med andre ord være enklere for Microsoft å rekruttere nye medarbeidere, også fra sine rivaler.

Til toppen