Microsoft-evangelist trer av

Walid Abu-Hadba har ledet «Developer and Platform Evangelism» siden 2007.

Microsoft-evangelist trer av
Walid Abu-Hadba sto for premieutdelingen under Imagine Cup i 2011. Bilde: ooiks.com

I 2001 opprettet Microsoft en egen avdeling med ansvar for «å koordinere den helhetlige programmeringsmodellen for pc og server, skape verktøy for Microsoft .Net-plattformen, og fostre synergier mellom Windows og tilbudene fra .Net Enterprise Server». Avdelingen skulle videre «evangelisere» den utvidede Microsoft-plattformen gjennom blant annet bøker og kurs, og den fikk ansvar for Microsofts hjemmesider.

Avdelingen er siden kjent som DPE, «Developer and Platform Evangelism».

Walid Abu-Hadba har ledet DPE siden 2007, og har rang som visepresident. I går bekreftet Microsoft at han trekker seg fra stillingen, i forkant av noen av de viktigste lanseringene i Microsofts historie, med blant annet Windows 8 og Windows Phone 8, og årets største Microsoft-konferanse for utviklere, Build 2012. Om Microsoft noen gang skulle trenge en evangelist for sin plattform, er det nå.

Bloomberg melder at Abu-Hadba har vært hos Microsoft i 21 år, og at han vil stå i jobben i «flere måneder» i en overgangsperiode. Hans etterfølger er klar: Steve Guggenheimer, en annen Microsoft-veteran og visepresident, som nå har ansvar for forholdet mellom Microsoft og pc-leverandører. Guggenheim søkte om friår i våres, og har hatt permisjon fra jobben siden juni.

Ifølge Microsoft-kjenner Mary Jo Foley skulle Guggenheimer tilbake i en toppjobb hos Microsoft «på et senere tidspunkt».

Foley har ikke fått annen forklaring fra Microsoft på Abu-Hadbas avgang enn at han «har bestemt seg for neste kapittel i sin karriere».

Les mer om: