BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft Explorer 6 ferdig, men du må vente

Microsoft er ferdig med sin nye nettleser Internet Explorer 6, men du må vente 12 uker.

6. aug. 2001 - 09:43
Microsoft Corporation er ferdig med sin neste Internett-leser denne uken. Vanligvis ville du ha kunnet laste den ned med en gang, men denne gangen må du vente 12 uker - til 25 oktober, skriver Infoworld.

For Internet Explorer er en av nyhetene i Windows XP og Microsoft vil ikke slippe katten ut av sekken før. Men IE6 blir ikke så omfattende som selskapet først planla. For Microsoft har valgt å fjerne flere nyheter på grunn av den pågående monopol-rettssaken.

Det er også en viktig funksjon som mangler. Skal du få vist frem Internett-sider som bruker Java, noe svært mange gjør, må du laste ned Java-systemet selv. For Microsoft forsøkte å lage sin egen Java-versjon, men tapte krangelen med Sun. Nedlastningen er på 8-9 MB.

Ellers inneholder IE 6:

- Nytt Windows XP-grensesnitt
- Media Bar, et vidu med lenker til lyd og video-innhold på Internett.
- Støtter P3P (Platform for Privacy Preferences), et system som stopper adgang til Internett-sider som ikke følger standarden for personvern. Les mer: IE6 støtter ny personvernstandard
- Det omdiskuterte SmartTag-systemet er fjernet. Systemet ville gjøre enkelte ord klikkbare og lenke ordene til mange Microsoft-eide Internett-tjenester. Les mer: Smarte tagger i IE6 er ny melkeku for Microsoft
- Bilde-meny som gjør det enklere å lagre bilder
- Egen meny for å håndtere feil og havarier

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.