Microsoft får en langfredag

Hvilken fredag, spør databransjen seg etter at dommeren i monopol-rettssaken mot Microsoft har fastsatt dommedag for Microsoft.

Hvilken fredag, spør databransjen seg etter at dommeren i monopol-rettssaken mot Microsoft har fastsatt dommedag for Microsoft.

I går offentliggjorde dommeren i monopol-rettssaken mot Microsoft en kryptisk melding. Dommer Thomas Penfield Jackson vil offentliggjøre sitt forslag til løsning i saken kl 18:30 på en fredag, sier han. Men hvilken fredag vil ha ikke ut med, skriver amerikanske nyhetsmedier.

Dommerens forslag blir bare en foreløpig konklusjon på rettssaken som startet i vår. Microsoft står anklagd for å ha brukt sitt Windows-monopol til å presse konkurrenter og selge sine andre produkter på urettmessig måte. Rettssaken, som til tider ble et PR-mareritt for Microsoft, ble avsluttet 21. september.
Les om rettssakens sluttspill:
Microsoft-saken: Taus dommer gjenstand for spissede argumenter
Siste konfrontasjon i Microsoft-saken
Microsoft betalte for egne støtteerklæringer
Slik vil rettssaken forløpe videre: Etter at forslaget til løsning blir offentliggjort, vil justisdepartementet sammen med de 19 statene som også er med og Microsoft få en runde med kommentarer. Inngår partene så ikke et forlik, vil dommeren avsi en endelig avgjørelse selv. Denne kan så en eller flere av partene appellere til neste rettsinstans.


Det kan derfor se ut til at det tar lang tid før det kommer noen endelig konklusjon i saken.

Til toppen