Microsoft får fem indere for én amerikaner

Microsoft er blitt mer kostnadsbevisst, og konstaterer at én amerikansk utvikler koster det samme som fem indiske.

Microsoft er blitt mer kostnadsbevisst, og konstaterer at én amerikansk utvikler koster det samme som fem indiske.

I forrige uke sendte Microsoft ut sin første varsel om nedbemanning: 161 jobber ble kuttet fra selskapets konsulenttjenester. Fagforeningen Communications Workers of America varslet at ytterligere 800 Microsoft-jobber i Texas lå an til å kuttes, noe selskapet har nektet å kommentere.

Microsoft åpnet et utviklingssenter i Hyderabad i det sørlige India for fem år siden, og har siden jevnlig trappet opp sitt engasjement i landet. På sitt årvisse besøk i november i fjor kunngjorde styreformann Bill Gates et investeringsprogram på 400 millioner dollar over tre år. I dag arbeider det rundt 200 Microsoft-ansatte i India.

    Les også:

I går kunngjorde Microsoft at det vil hyre ytterligere 150 folk i Hyderabad til produktutvikling og kundestøtte. Rekrutteringen skal skje både lokalt og i Indias teknologihovedstad Bangalore. Sjefen for Microsofts avdeling "Windows Engineering Services" sa til Reuters at tallet på Microsoft-utviklere i India kunne øke til 500 i løpet av 2005. Dette tolkes dit hen at senteret i Hyderabad kan komme til å telle opptil 1000 ansatte innen et par år.

Ansettelsene i India begrunnes med hensyn til "våre globale kunder". Det kan også spille en rolle at én amerikansk utvikler koster det samme som fem indiske. Ellers er indiske IT-utdannede like kompetente og like flytende i engelsk som sine amerikanske konkurrenter.

Til toppen