Microsoft får fem indere for én amerikaner

Microsoft er blitt mer kostnadsbevisst, og konstaterer at én amerikansk utvikler koster det samme som fem indiske.

I forrige uke sendte Microsoft ut sin første varsel om nedbemanning: 161 jobber ble kuttet fra selskapets konsulenttjenester. Fagforeningen Communications Workers of America varslet at ytterligere 800 Microsoft-jobber i Texas lå an til å kuttes, noe selskapet har nektet å kommentere.

Microsoft åpnet et utviklingssenter i Hyderabad i det sørlige India for fem år siden, og har siden jevnlig trappet opp sitt engasjement i landet. På sitt årvisse besøk i november i fjor kunngjorde styreformann Bill Gates et investeringsprogram på 400 millioner dollar over tre år. I dag arbeider det rundt 200 Microsoft-ansatte i India.

    Les også:

I går kunngjorde Microsoft at det vil hyre ytterligere 150 folk i Hyderabad til produktutvikling og kundestøtte. Rekrutteringen skal skje både lokalt og i Indias teknologihovedstad Bangalore. Sjefen for Microsofts avdeling "Windows Engineering Services" sa til Reuters at tallet på Microsoft-utviklere i India kunne øke til 500 i løpet av 2005. Dette tolkes dit hen at senteret i Hyderabad kan komme til å telle opptil 1000 ansatte innen et par år.

Ansettelsene i India begrunnes med hensyn til "våre globale kunder". Det kan også spille en rolle at én amerikansk utvikler koster det samme som fem indiske. Ellers er indiske IT-utdannede like kompetente og like flytende i engelsk som sine amerikanske konkurrenter.

Til toppen