AVTALER & KONTRAKTER

Microsoft får ikke kjøpe «Unix»

Ny Novell-eier lar selskapet beholde de hardt tilkjempede rettigheter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. nov. 2010 - 12:07

Denne uken ble det kjent at Novell skal selges til Attachmate og at selskapets virksomhet skal splittes i flere forretningsenheter.

Samtidig ble det kjent at CPTN Holdings, et konsortium av IT-selskaper som Microsoft står bak, kjøper rettighetene til 882 patenter og andre rettigheter som Novell nå eier.

Det skal ikke ha blitt offentliggjort hvilke rettigheter dette er snakk om, men i går kom det en kort melding fra Novell hvor det presiseres hva som vil skje med opphavsretten til Unix.

I meldingen forteller John Dragoon, markedsjef i Novell, at Novell fortsatt vil eie Unix-copyrighten. Novell skal etter oppkjøpet være et datterselskap av Attachmate.

Novell skal ha kjøpt rettighetene til Unix fra AT&T tidlig på 1990-tallet. Varemerket «UNIX» og sertifiseringsrettighetene ble i 1993 solgt videre til standardiseringsorganisasjonen som i dag heter The Open Group.

Unix-rettighetene var svært sentrale i den langvarige striden som involverte blant annet SCO, IBM og Novell. Rettsaken om rettighetene startet i 2004 og ble avgjort til fordel for Novell tidligere i år. SCO skal dog ha anket avgjørelsen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.