BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft får medhold i 38 søksmål

38 samlesøksmål mot Microsoft er avvist på formelt grunnlag. Clinton-hater Kenneth Starr blir talerør for anti-Microsoft koalisjonen, og myndighetene forsvarer "sin" dommer.

15. jan. 2001 - 11:35






Bakgrunnsdokumenter er tilgjengelig her: Microsoft-saken

Myndighetenes forsvar av Jackson imponerer ikke eksperter som uttaler seg til amerikansk presse. Der forventer man at Jackson ikke vil få mer med saken å gjøre, og den generelle oppfatningen er at han har svekket myndighetenes sak, både ved sine offentlige kommentarer etter dommen i juni, og ved tidsbegrensningen på 60 dager.

Ukemagasinet The New Yorker brakte 8. januar et utdrag av en ny bok om Microsoft-saken av den kjente forfatteren og kommentatoren Ken Auletta. Her får Jackson kommentere ankeinstansens omgjøring av hans pålegg til Microsoft i 1999 om å skille nettleseren Internet Explorer fra Windows: Ankeinstansen "fant opp rundt 90 prosent faktaene på egen hånd."

Anti-Microsoft koalisjonen ProComp, en front for blant andre America Online, Sun Microsystems og Oracle, har fått et nytt talerør. Kenneth Starr, mannen som utviklet etterforskningen av transaksjonene rundt eiendomsprosjektet Whitewater i delstaten Arkansas, til en nitid granskning av president Clintons utenomekteskapelige sexliv, er en av hovedforfatterne til ProComps siste henstilling til ankeinstansen om å gjøre kort prosess og befri verden fra den ufordragelige monopolisten Microsoft.

Anken skal behandles i høringer 26. og 27. februar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.