AVTALER & KONTRAKTER

Microsoft får sin første film

Stadig flere spill blir til filmer og nå får Microsoft sin første film - etter å ha kuttet på kravene.

25. aug. 2005 - 09:21

Fra før av har Angelina Joilie skapt mye oppstyr som Lara Croft i filmatiseringen av Tomb Raider. Det finnes enkelte eksempler på at dataspill blir filmer, men langt flere går andre veien. Det ble blant annet laget en mengde spill basert på Ringenes herre parallelt med at J.R.R. Tolkiens bok ble filmatisert.

Nå er det Halo som er klar for Hollywood.

Det har lenge vært kjent at det er skrevet et manus og at det har blitt forhandlet om filmrettigheter. Men Microsoft skal visstnok ha krevd for mye, melder Reuters.

Ryktene sier at Microsoft ba om 15 millioner dollar pluss 15 prosent av salget i USA og Canada. Prisen Universal og Twentieth Century Fox vil betale, skal være 5 millioner dollar og en prosentandel av salget. Totalt skal det maksimalt bli ti prosent av kinoinntektene i USA.

Det har vært mye hausing av denne filmen, helt fra starten, blant annet da manuset skalle leveres til filmstudioene. Budbringerne kom iført kostymer og utstyrt med lasergeværer.

Universal skal stå for produksjonen og distribusjon i hjemmemarkedet, mens Fox tar seg av internasjonal distribusjon. Filmen skal etter planen være klar for kinosalene sommeren 2007.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.