BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft finner opp hjulet på nytt

Microsoft annonserte mandag en optisk mus og kaller den det største framskrittet siden musen ble oppfunnet - minst åtte år etter at optiske mus var standardutstyr for Suns arbeidsstasjoner... Likevel, optiske mus har helt klart endel fordeler framfor vanlige mus.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. apr. 1999 - 14:17
Microsoft IntelliMouse Explorer.
Microsoft IntelliMouse Explorer.

De som tidlig på nittitallet hadde gleden av å benytte Sun 3 og Sun 4 arbeidsstasjoner, har temmelig sikkert brukt en optisk mus. Verden forøvrig (det vil si Microsoft) har nå oppdaget denne teknologien, selskapet har også videreutviklet den en anelse.

Mens de gamle Sun-musene var avhengige av en spesiell musmatte med innebygde reflekser, kan Microsoft IntelliMouse Explorer brukes med omtrent hva som helst som underlag, for eksempel et papir, en vegg, buksene dine - musmatte er ikke nødvendig.

Den største fordelen med optiske mus er at de ikke har bevegelige deler. Dette betyr at de ikke er følsomme for støv på samme måte som mekaniske mus, og de skal ha mye lenger levetid ved normal bruk.

Den optiske teknologien i IntelliMouse Explorer kalles IntelliEye. Dette er en avlesningsteknologi hvor en optisk sensor fanger opp 1500 bilder av underlaget per sekund. En digital signalprosessor (DSP) oversetter forskjellene i disse bildene til bevegelser som muspekeren skal utføre.

I likhet med tidligere IntelliMouse-modeller, har også IntelliMouse Explorer det nå velkjente scrollehjulet som du kan bruke til å få innholdet i programvinduene dine til å gli opp eller ned. I tillegg til de to vanlige musknappene, har Microsofts nye mus to programmerbare knapper som kan kontrolleres med tommelen.

Microsoft IntelliMouse Explorer ventes å komme på markedet i september. Prisen i USA antas å bli 75 dollar.

En IntelliEye-basert utgave av den opprinnelige IntelliMouse-utgaven vil også bli tilgjengelig. Forventet pris for denne er 55 dollar.

PS: Vi har i ettertid fått vite at Sun har levert optiske mus til arbeidsstasjonen Sun 2 siden tidlig på åttitallet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.