FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft: - Firefox ingen trussel

Representanter for Microsoft mener Internet Explorer verken en er mer usikker eller funksjonsfattig enn konkurrentene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. nov. 2004 - 06:32

Under en rundebordkonferanse i Sydney i går, sa Microsofts produktsjef innen sikkerhet og ledelse, Ben English, at han mener Internet Explorer er like sikker som andre nettlesere.

- Fordi IE er allestedsværende hører du mer om den, men jeg mener ikke at Internet Explorer er mindre sikker enn noen annen nettleser der ute, sa English. I et intervju med USA Today i midten av oktober, sa Bill Gates at sikkerhethullene i Internet Explorer skyldes brukernes nedlasting av tredjepartsprodukter.

Det at en konkurrerende nettleser som Firefox, som først denne uken ble offisielt lansert, har fått så mye oppmerksomhet, beskymrer ikke Microsoft

Daglig leder for Microsoft Australia, Steve Vamos, sa ifølge ZDNet Australia at han ikke tror at Internet Explorers markedsandel er truet på grunn av lanseringen av Firefox. Han mener likevel at det kan være behov for å fortelle brukerne om all funksjonaliteten som allerede tilbys av Microsofts nettleser. Han mener at Internet Explorer ikke mangler funksjonalitet som kan anses som viktig.

- Jeg er ikke enig i at en funksjonalitet er viktig bare fordi et konkurrerende produkt har den. Det er bare viktig hvis det er en funksjonalitet kunden ønsker. Det er massevis av produkter der ute med funksjonalitet vi ikke har. Vi har også massevis av funksjonalitet som våre kunder ikke benytter, sa Vamos.

    Les også:

- Hvis det derimot er funksjonalitet som i våre produkter er dårligere enn konkurrentenes eller som må legges til, har jeg stor tro på at vi er en organisasjon som temmelig raskt og effektivt kan oppfylle et slikt behov.

Tidligere denne uken sa Gary Schare, direktør for produktadministrasjon i Microsofts Windows-klientenhet, til Microsoft Watch, at Internet Explorer ikke vil komme i noen ny utgave før Longhorn blir lansert. Det vil trolig skje i 2006. Bortsett fra et blant annet et popup-filter i forbindelse med Service Pack 2 til Windows XP, er det ikke blitt gjort større endringer i Internet Explorer siden høsten 2001.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.