BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft firer minimalt i skoleforliket

Microsoft har gått med på to små justeringer av skoleforliket, men nekter å tilby kontanter slik at skolene kunne velge programvare fritt.

11. des. 2001 - 09:48
MicrosoftApple

Microsoft gikk med på to små endringer i forliket, slik at dommeren og ikke Microsoft sammen med saksøkernes advokater skal peke ut styret i stiftelsen som skal overse iverksettelsen av forliket, og slik at stiftelsens styre og ikke Microsoft skal avgjøre bruken av de 90 millioner dollar som er avsatt for opplæring av lærere.

De viktigste kravet til endring, at Microsoft må tilby kontanter i stedet for gratis programvare, ble avvist. Selskapet forsvarer seg med at et oppgjør i programvare i stedet for kontanter innebærer større verdioverføring til skolene, og at det finnes like mye Microsoft-programvare for Mac som for PC-er.

De over 200 innleverte skriftlige kommentarene til forliket, er ifølge Newsbytes preget av kritikk mot at Microsoft har for stor innflytelse over hvordan det skal iverksettes, i forhold til både utstyr og opplæringsmidler og -metoder.

Høringen fortsetter i dag. Dommeren har sagt han vil levere en kjennelse om hvorvidt forliket godkjennes eller ikke, innen midten av desember.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.