Microsoft fjerner gratisfunksjon i Hotmail

Microsoft gratis e-post-tjeneste Hotmail er dyr i drift. For å lokke brukere til å betale, skal nå Microsoft fjerne en gratis funksjon.

Hotmail er en av verdens mest populære e-post-tjenester, blant annet fordi tjenesten var tidlig ute med å tilby gratiskontoer. Men tjenesten er dyr i drift og som de fleste andre gratis-tjenester ønsker Microsoft å flytte brukere over til betaling.

Vanligvis gjør man det ved å introdusere nye funksjoner og tilby disse bare til betalende brukere. Men Microsoft har tydeligvis slitt med å finne noen gode lokkemuligheter. Selskapet planlegger derfor å fjerne en funksjon, skriver nyhettjenesten IDG.se.

Hotmail-brukere vil 16.juli miste muligheten til å sjekke flere e-post-kontoer gjennom sin Hotmail-konto, forteller Johan Hedberg, Hotmail-ansvarig hos Microsoft Sverige. Mange bruker denne funksjonen til for eksempel å sjekke sin vanlige e-post-konto gjennom Hotmail når de er i utlandet.

Dette er en funksjon som vil inngå i en ny betalversjon av Hotmail. Men når og om denne tjenesten vil bli tilbudt nordiske brukere, er ikke klart.

Microsoft følger dermed blant annet etter Lycos som krever betalt for såkalt pop-tilgang. Men det finnes mange andre gratis-tjenester som tilbyr funksjonen.

Til toppen