BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft fjerner søppelpost

Hver dag sendes haugevis med søppelpost - reklame man absolutt ikke har noen interesse av å motta. Microsoft lanserer nå et filter Hotmail-kundene kan bruke for å stoppe spammen.

Therese Werenskiold
31. mars 2000 - 06:00

- For at de som bruker Hotmail skal slippe å kaste bort tiden på verdiløs post, introduserer vi nå et filter som stopper søppel på nettet, skriver Microsoft i en pressemelding.

Filteret, som kalles Hotmail Inbox Protector, stopper masseutsendt post. Disse meldingene havner i en egen mappe der de lagres i 30 dager, deretter blir de automatisk slettet. Dermed fylles ikke innboksen til Hotmail-brukerne av informasjon de ikke vil ha.

Hvis brukerne selv har bedt om å stå oppført på lister for masseutsendelser, for eksempel nyhetsbrev, kan man med en enkel kommando få filteret til å åpne for post fra de aktuelle avsenderne.

- Jo lenger tid du har samme e-postadresse, desto mer verdifull blir den for deg. Samtidig er risikoen større for at du er oppført på én eller flere lister for masseutsendelser. Filteret stopper masseutsendelser før de i det hele tatt oppdages av Hotmail-brukeren, sier Ole Tom Seierstad, ansvarlig for nettstedet MSN.no.

Han lister opp følgende tips for å unngå spamming:

  • Svar aldri på masseutsendelser, i tilfelle bekrefter du bare at adressen din er i bruk.
  • Send aldri kjedebrev videre til venner eller bekjente.
  • Åpne aldri vedlegg i e-post fra avsendere du ikke kjenner.
  • Logg deg aldri inn med din e-postadresse på tvilsomme nettsteder.
  • Vær forsiktig med å åpne e-post fra avsendere du ikke kjenner.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.