BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft forbereder «apps» for Sharepoint

Et nytt tilbud til partnere ser ut til å realiseres.

9. nov. 2009 - 11:25

Nettjenesten ReadWrite Enterprise har fått vite av Microsoft-direktør Christian Finn at Microsoft vil tilby et applikasjonsmarked i Sharepoint 2010. Finn er en av Microsofts utpekte ledere innen samarbeid og sosiale nettverk, og har ledet utviklingen av produkter som Microsoft Office Sharepoint Server (MOSS) og Windows Sharepoint Services, den grunnleggende Sharepoint-funksjonaliteten i Windows Server.

Finn sier at applikasjonsmarkedet vil stilles til rådighet for utviklere som ønsker å selge sine produkter – selvstendige applikasjoner eller tillegg til eksisterende applikasjoner – gjennom Sharepoint. Han ser for seg at kunder vil bruke Sharepoint som utgangspunkt for å få oversikt over hva som er tilgjengelig.

Sharepoint-markedet vil i en startfase presenteres som en utvidelse til MSDN Code Gallery, der man i dag kan hente maler og andre kodesnutter. I første omgang vil bare Microsoft-utviklet kode gjøre tilgjengelig. Etter hvert vil man utvide til tredjeparts kode, og samtidig døpe om selve tjenesten.

Microsoft Sharepoint er blant selskapets aller viktigste produkter, blant annet med tanke på tjenester gjennom nettskyen. <i>Bilde: Microsoft</i>
Microsoft Sharepoint er blant selskapets aller viktigste produkter, blant annet med tanke på tjenester gjennom nettskyen. Bilde: Microsoft

Apples Appstore for iPhone-applikasjoner omfatter rimelig kode til forbrukere. Microsofts Applikasjonsmarked under Sharepoint er rettet mot profesjonelle bruker, og heller inspirert av tjenestene som Salesforce.com har bygget rundt sin webbaserte programvare for bedrifter, med utviklingsplattformen Force.com og applikasjonsmarkedet AppExchange.

Finn sier Microsoft fortsatt arbeider med viktige detaljer som kodekontroll, salgsmodell og hva slags kontroll IT-sjefer skal ha over hva brukere laster ned og installerer. Når Sharepoint-markedet kan gjøres åpent tilgjengelig, vet han ikke.

Søk på Microsofts utviklernettverk MSDN viser at konseptet «application marketplace» er noe selskapet er svært opptatt av og for lengst etablert en arkitektur for.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.