BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft forbereder to Linux-konkurrenter

Microsoft arbeider med to Windows-versjoner som skal møte konkurransen fra Linux - én for lomme-maskiner og én for styring av maskiner.

10. apr. 2001 - 14:00
Microsoft Corporation

Det begynner å nærme seg lanseringen av to nye Windows-versjoner som retter seg mot lomme og TV-markedet. Parallelt med den nye vanlige utgaven av Windows XP, etterfølgeren til Windows 2000, arbeider Microsoft med en såkalt "embedded" versjon av XP.


Fujitsu Siemens


Microsoft har prøvd seg i dette markedet før, men embedded-versjonen av Windows NT kom sent. Nå lover Microsoft å lansere bare tre måneder etter den vanlige XP-versjonen, skriver CNet.

Windows NT embedded ble aldri noen suksess, dels på grunn av de høye kravene til minne og prosessor, noe som gjør systemet lite egnet til enkle, begrensede oppgaver. Microsoft lover nå at XP skal kunne klare seg med 4-8 Mb minne.



Microsoft har også kommet langt med neste versjon av Windows CE/Pocket PC, mini-versjon av Windows som blant annet brukes i lomme-maskiner. 4.0-versjonen er nå sendt ut i beta-versjon og skal lanseres mot slutten av året.

"Talisker", som Windows CE 4.0 foreløpig heter, skal gi bedre sikkerhet, en grensesnitt som kan tilpasses mer og større evne til å tilpasse seg forskjellige typer nettverk den kobler seg opp mot, skriver Cnet. I motsetning til Windows XP, lover Microsoft Bluetooth-støtte i Talisker.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.