Microsoft forbereder video-lommespiller

Microsoft og partnere skal lansere en lommespiller i Europa de håper skal dunke ut Apples iPod.

Microsoft og partnere skal lansere en lommespiller i Europa de håper skal dunke ut Apples iPod.

Dagens lommespillere for MP3 og etterhvert video drives med kompakt, skreddersydd program. Men til høsten kommer Windows-baserte enheter med Microsofts kommende Portable Media Center-programvare, skriver Cnet.

Spillerene vil bruke Windows CE - mini-versjonen av Windows som brukes i lommemaskiner og mobiltelefoner. På toppen av dette kommer det et program trolig vil minne mye om Windows Media Player - et program for å sortere, velge og vise frem/spille av innhold.

I tillegg til musikkfiler, som alle lommespillere takler, skal Microsoft-spilleren vise frem bilder og spille av video. Det finnes allerede noen slike spillere på markedet, fra blant annet franske Archos. (bildet over)

I følge Microsoft arbeider selskapet sammen med Creative og iRiver for å lansere spillere i Europa i løpet av andre halvår. Spilleren vil dukke opp i butikker i Sverige, Danmark og England først. Oppsiktsvekkende nok sies det ikke noe om det amerikanske markedet.

Microsoft anslår at spillerne vil starte koste 700-800 dollar - rundt 4500 kroner uten moms. Spillerne vil få harddisker på 20-40 GB - nok til 175 timer med video eller 10.000 sanger, forteller Microsoft til Cnet.

Til toppen