Microsoft forbyr IP-telefoni over mobilnettet

Strenge regler for hva som får tilbys via Windows Marketplace for Mobile.

Microsoft forbyr IP-telefoni over mobilnettet

Strenge regler for hva som får tilbys via Windows Marketplace for Mobile.

Microsoft har utgitt en liste med tolv punkter som beskriver applikasjoner som ikke kan tilbys via selskapets Windows Marketplace for Mobile, hvor tredjepartsleverandører kan distribuere programvare til brukere av Windows Mobile-baserte mobiltelefoner.

I stor grad ser det ut til at det er ulike mobiloperatører som har fått mulighet til å bestemme hva som skal kunne tilbys og ikke via Microsofts kommende markedsplass. Reglene er dog ikke så ulike det Apple har for selskapets AppStore, og brukere av Windows Mobile-mobiler kan også installere programvare som ikke tilbys via Microsofts markedsplass.

Det er i utgangspunktet ikke tillatt for iPhone-brukerne.

IP-telefoniløsninger som tar i bruk mobilnettet er blant de applikasjonene som ikke tillates. Det tillates ikke at applikasjoner som er mer enn 10 megabyte store, får installeres over mobilnettet.

Det tillates heller ikke applikasjoner som oppfordrer til bruk av andre markedsplasser, programvare som tilbys utenfor Windows Marketplace for Mobile eller skifte av mobilabonnement.

Det tillates ikke applikasjoner som kjører kode på utsiden av Microsofts runtime.

Enkelte av reglene vil likevel være til fordel for brukeren. Dette inkluderer at applikasjonene ikke får gjøre brukerens personlige data tilgjengelige for andre uten at brukeren selv tillater det. Det samme gjelder informasjon om posisjonen til brukeren.

Det er heller ikke tillatt fro applikasjoner å erstatte, fjerne eller modifisere grensesnittene oppringing, SMS og MMS. Dessuten får ikke applikasjoner endre hva som skal være standard nettleser, søkeklient eller mediespiller på enheten.

Til toppen