UTVIKLING

Microsoft forener utviklerkontoer

Windows Store og Windows Phone Store smeltes mer sammen.

Microsoft har gjort flere endringer som kan tyde på at Windows Store og Windows Phone Store i framtidig blir til én felles butikk.
Microsoft har gjort flere endringer som kan tyde på at Windows Store og Windows Phone Store i framtidig blir til én felles butikk. Bilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. nov. 2013 - 11:35

Microsoft har til nå hatt et klart skille mellom Windows Store for Windows 8 og RT, og Windows Phone Store for Windows Phone. Utviklere som har ønsket å tilby samme applikasjon i begge butikker, har vært nødt til å være registrert og betale medlemsgebyr på begge steder.

Men Microsoft ønsker ikke at utviklere skal tilby sine applikasjoner bare til én plattform. Samtidig er det slik at et betydelig skille mellom de to butikkene ikke er med på oppmuntre utviklere til å tilby applikasjoner på begge steder. Men nå har det skjedd en endring.

I et blogginnlegg skriver selskapets Todd Brix at selskapet også hadde separate team for markedsføring og drift av Windows Store og Windows Phone Store, men at disse nylig er blitt slått sammen.

Dette har nå åpnet for at det samme kan gjøres med utviklerkontoene. I praksis betyr dette at utviklere som er registrert i Windows Store nå også er registrert i Windows Phone Store og vice versa.

Utviklere som har betalt for begge medlemskap, vil få en kode tilsendt som de kan bruke til å forlenge det samlede medlemskapet i ett år uten ekstra betaling.

Fortsatt er det likevel slik at man må benytte forskjellige Dev Center Dashboards for utgivelse av applikasjoner i de to butikkene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.