AVTALER & KONTRAKTER

Microsoft forlenger millionavtale med SUSE

Skal sikre samhandling mellom Windows og Linux.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. juli 2011 - 09:27

Microsoft og SUSE, som nå er en uavhengig forretningsenhet i The Attachmate Group, kunngjorde denne uken en forlengelse av avtalen som for fem år siden ble inngått mellom Microsoft og Novell om bredt samarbeid innen interoperabilitet og støtte mellom Windows og Linux. Samarbeidet er nå forlenge med fire år.

Som en del av den nye avtalen skal Microsoft kjøpe nye SUSE Linux Enterprise-sertifikater for 100 millioner dollar.

Selskapene opplyser at de har bygget en bro for kunder mellom en verden med programvare basert på åpen kildekode, og en verden med proprietær programvare.

Microsoft og SUSE vil fortsette å tilby og utvikle tekniske løsninger som kan hjelpe kunder i å effektivisere arbeid innen nettsky, virtualisering og administrasjon. Selskapene nevner kombinasjonen av en kryssplattform-løsning med Microsoft Hyper V Cloud og SUSE Linux Enterprise Server som eksempel på en robust løsning for flytting til til en privat nettskyarkitektur.

Selskapene planlegger også å utvide Microsoft System Center gjennom integrasjon med SUSE Manager og utvalgte teknologier for å forbedre utrulling, patching og oppdatering av Linux.

Den opprinnelige avtalen, som nå videreføres, innebærer også at Microsoft forplikter seg til å avstå fra enhver patentforfølgelse av SUSE og SUSEs kunder. Avtalen ble i sin tid sterkt kritisert i deler av åpen kildekode-fellesskapet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.