Microsoft forlenger støtten for Intel Skylake i eldre Windows

Tar likevel ikke slutt sommeren 2017.

Intel Core i5 Unlocked Skylake
Intel Core i5 Unlocked Skylake (Bilde: Intel)

Tar likevel ikke slutt sommeren 2017.

Microsoft kunngjorde tidligere i år at selskapet bare i en begrenset periode ville tilby støtte for Intels Skylake-baserte prosessorer i Windows 7 og 8.1. Etter denne planen ville selskapet bare støtte Skylake-baserte systemer fram til den 17. juli 2017. Etter dette ville Microsoft kun gjøre de aller mest kritiske sikkerhetsoppdateringene til Windows 7 og 8.1 som kjøres på Skylake-baserte maskiner.

I ettertid er det mange som har ansett dette som et pressmiddel for å få spesielt bedriftskunder til raskere å ta i bruk Windows 10.

Endrer planene

Det er tydelig at kritikken har nådd fram hos Microsoft, for rett før helgen kunngjorde selskapet en vesentlig endring i planene.

I et blogginnlegg som også omtales av Ars Technica, opplyser Microsoft at supportperioden for Skylake-systemer med Windows 7 og 8.1 vil vare til den 17. juli 2018 i stedet, altså et år lenger enn opprinnelig planlagt.

Men denne begrensningen gjelder ikke for kritiske sikkerhetsoppdateringer til systemet. Microsoft lover nå at disse vil bli utgitt, også til Skylake-baserte systemet, i hele den utvidede supportperioden til de to operativsystemene, altså til den 14. januar 2020 for Windows 7 og den 10. januar 2023 for Windows 8.1.

Gis bedre tid

Det er visse sikkerhetsmessige fordeler ved å oppgradere til Windows 10, men konsekvensene av å la være å gjøre dette med Skylake-baserte systemer, vil altså ikke bli like store som det Microsoft tidligere har antydet, siden strømmen av sikkerhetsoppdateringen vil fortsette til disse systemene også etter juli 2017.

Dette gir bedrifter bedre mulighet til selv å bestemme når de vil gjøre en eventuell overgang til Windows 10.

Til toppen