FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft fornyet våpen i kampen mot Google

Microsoft kunngjorde mandag at tre av selskapets viktigste Windows Live-tjenester nå er ute av betaperioden.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. sep. 2006 - 08:52

Microsoft annonserte i går at flere av selskapets Live-tjenester nå er blitt lansert, etter å ha vært tilgjengelige i betaversjoner i mange måneder.

Tjenestene det er snakk om, er Live Seach og Live.com, som skal være tilpasset 47 markeder over hele verden. I tillegg kommer Live Local Search, som nå er klar for Storbritannia og USA.

Microsoft oppgir at Live Search nå vil benyttes som søkemotor for selskapets MSN-nettsteder, i tillegg til på Live.com.

I tillegg de tre nye tjenestene, skal Microsoft lansere flere Windows Live-tjenester utover høsten.

Live.com er et nettsted hvor brukerne, ved å logge seg på, kan opprette sin egen tilpassede side ved å legge til RSS-feeder, småprogrammer (gadgets) og mye annet. Dette har mye felles med nettsteder som Netvibes og Google IG.

Windows Live Search er altså Microsofts nye søketjeneste, som skal gå rett i strupen på kjernevirksomheten til Google. Den tilbyr et brukergrensesnitt som kan tilpasses av brukerne og skal kunne søke i blant annet kategorier som videoer, bilder, nyheter, RSS-feeder og akademisk informasjon og journaler.

Windows Live Local Search er den andre søketjenesten Microsoft lanserte i går. Den inkluderer et sett med verktøy som kombinerer kart, kjøreinstruksjoner, satellittbilder og søk i ulike registre, slik som hvite og gule sider. Men dessverre er mye av informasjonen detaljert bare for USA og Storbritannia.

Men det å få kjøreinstruksjoner mellom to steder i Norge, inkludert gateadressene, ser ut til å fungere ganske godt. Man kan velge mellom korteste rute og raskeste rute.

Brukerne kan tilpasse kartene ved å tegne streker og skravere felt som de ønsker å markere. Lenker til innholdet skal kunne sendes til blant annet mobiltelefoner via SMS, SMTP eller WAP Push.

    Les også:

I brukergrensesnittet kan brukerne skille mellom et kart for bedriftsresultater og kart for personresultater. Kartene vil automatisk zoomes slik at alle resultatene vises.

Microsoft har inkludert flere flyfotoer tatt med 45 graders vinkel over spesielle områder. Det er blitt lagt til bilder fra 25 nye byer, slik at slike bilder er tilgjengelige fra drøyt 140 større byer i USA og Storbritannia.

Brukere i 60 amerikanske byer vil kunne få tilgang til trafikkinformasjon i sanntid. Dette vil inkludere blant annet informasjon om trafikkflyten i spesifikke områder og ulykkesrapporter.

Brukerne vil kunne tilpasse egne kart og lister som viser brukerens utvalgte steder. Disse skal kunne deles med andre, hvis brukeren ønsker det. Til markørene kan det knyttes bilder, lenker og notater. Et eksempel på dette, en oversikt over flere vingårder i Oregon, finnes her.

Utskriftsfunksjonaliteten skal være forbedret, og brukerne kan nå delere kart og kjøreinstruksjoner gjennom Windows Live Messenger og Outlook, sistnevnte ved hjelp av en plugin. Mottakerne vil da se den samme kartvisningen som personen som sendte invitasjonen.

Windows Live Search Local er tilgjengelig her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.