Microsoft forsinket med fargeskjerm

Nokia vil trolig slå Microsoft i lanseringen av lommedatamaskiner med fargeskjerm. Nokias nye Communicator kommer nemlig i mars, mens Microsoft først lanserer sin PocketPC med fargeskjerm til høsten.

Finske Nokias oppdaterte Communicator er i tråd med Symbianstandarden som blant annet inkluderer operativsystemet Epoc, men skal i tillegg altså lanseres med egen fargeskjerm. Etter planen skal Communicator 9210 komme i mars eller april i Europa og Asia. Selskapet kommer da Microsoft i forkjøpet som i vår lanserer PocketPC. En utgave med fargeskjerm kommer imidlertid ikke som planlagt, for nå er skjermen forsinket.

The Wall Street Journal skriver at Microsofts sjef for mobilsatsingen i Europa, Dilip Mistry, sist uke sa at selskapet kommer med sine fargeskjerner i løpet av seks måneder, der hovedutfordringen nå er batterikapasitet nok til å kunne drifte en fargeskjerm lenge nok.
Les om produktene PocketPC og Communicator 9210 Pocket PC med permanent mobilt Internett
Nokias nye nettmobil

Dette kan sette Compaq og Hewlett-Packard i en pine, selskapene planlegger å lansere lommemaskiner med Microsofts OS og fargeskjerm. Compaq opplyser da også at dets mobilutgave av iPaq organizer, som har Pocket PC som plattform, ikke kommer før til høsten. Dårligere salg innenfor det tradisjonelle datamarkedet gjør at begge selskapene retter søkelyset på hybridmaskiner innenfor håndholdt/lommePC/mobil.


Dette er i tråd med Strategy Analytics som mener at en i 2004 har et globalt marked på nær 80 millioner lommemaskiner/mobilterminaler, mot dagens 2 millioner.

Symbian konkurrerer i realiteten med Microsoft og Palm om å bli en slags de facto standard for håndholdte intelligente maskiner, og er da også eid av et kobbel fra mobilbransjen; Psion, Nokia, Ericsson, Motorola og Matsushita Electric Industrial.

Til toppen