BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft forsinket med IE8

Det kommer kanskje ikke som noen bombe, men Internet Explorer 8 blir ikke lansert i år.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. nov. 2008 - 09:50

Da Microsoft kom med den andre betaversjonen av Internet Explorer 8 i august i år, ble det oppgitt at målet var at IE8 skulle lanseres i år. Nå er det ikke mye som gjenstår av 2008, så Microsoft ville ha hatt det veldig travelt hvis denne tidsplanen fortsatt skulle være gjeldende.

Men det er nå bekreftet at tidsplanen har blitt endret. Dean Hachamovitch, daglig leder for Internet Explorer hos Microsoft, skriver i et blogginnlegg at selskapet skal komme med nok en offentlig testversjon av IE8 før lanseringen. Dette kommer til å bli en lanseringskandidat. Ifølge Hachamovitch vil denne komme i første kvartal av 2009.

Lanseringskandidaten skal markere slutten på betaperioden. Som bruker og utvikler skal man kunne forvente at denne versjonen oppfører seg likt som lanseringsversjonen. Eventuelle endringer skal være godt begrunnet og tydelig kunngjort.

Hachamovitch oppgir ikke noe endelig lanseringstidspunkt, men avhengig om lanseringskandidaten kommer i begynnelsen eller slutten av kvartalet, er det mulig at IE8 ikke lanseres før i andre kvartal.

IE8 er et betydelig skritt fra Microsoft side i retning av å støtte de mest brukte webstandardene, men tester av den nyeste betaversjonen viser at det gjenstår mye arbeid.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.