Microsoft forsøker å unngå nye EU-bøter

Microsoft har overlevert dokumentasjon til EU for å unngå enda flere bøter.

Microsoft har nå overlevert teknisk dokumentasjon som Europakommisjonen har krevd i forbindelse med en antitrust sak fra 2004.

- Vi mottok den tekniske dokumentasjonen fra Microsoft. Konkurransetjenesten analyserer det. Det er for tidlig å si om Microsoft har føyd seg etter besluttningen, uttaler en talskvinne for EU til CNet News.

EU straffet nylig Microsoft med en bot på 280,5 millioner euro for å ikke føye seg etter en antitrust dom fra 2004. Dommen krevde at selskapet delte informasjon om sinde servere med konkurrentene og EU truet Microsoft med større bøter dersom de ikke føyde seg.

Dokumentasjonen skal hjelpe Microsofts konkurrenter med å lage løsninger som spiller godt sammen med Microsofts operativsystem Windows.

Microsoft har hele tiden hevdet at de har gjort alt de kunne for å etterkomme EUs krav, men konkurrenter og Europakommisjonen har ikke vært fornøyd.

Straffen for å ikke føye seg ble pålagt 12 juli og den kom på toppen av boten på 497 millioner euro som Microsoft måtte betale i 2004.

Microsoft risikerte dagbøter på 3 millioner euro hvis de ikke hadde føyd seg.

Til toppen