KARRIERE

– Microsoft forsøker bare å lage bråk

Tilbys de samme betingelser for videopatenter som alle andre, hevder Motorola.

Microsoft har innklaget Motorola Mobility til EU for påstått misbruk av standardessensielle videopatenter.
Microsoft har innklaget Motorola Mobility til EU for påstått misbruk av standardessensielle videopatenter.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. feb. 2012 - 12:12

Som digi.no skrev i går, har Microsoft innklaget Motorola Mobility til EU-kommisjonen for brudd på europeiske konkurranselover. Microsoft hevder at Motorala har brutt sitt løfte om å lisensiere standard-essensielle videopatenter under rimelige vilkår, også kjent som FRAND (fair, reasonable and non-discriminatory).

I gårsdagens artikkel ble bare en kort kommentar fra en Google-representant gjengitt. Google er som kjent i ferd med å kjøpe Motorola Mobility.

Men nå har også Motorola Mobility kommentert beskyldningene fra Microsoft.

I en uttalelse som er gjengitt av blant annet The Inquirer, antyder Motorola Mobility at Microsoft bare er ute etter å skape problemer og støy, samt å holde advokatene aktive.

– Motorola Mobility har en av bransjens ledende patentporteføljer og historie om vellykket krysslisensiering med et bredt spektrum av selskaper i USA og rundt om i verden.

– Microsofts klage og blogginnlegg [...] er rett og slett taktikk i patentstriden som Microsoft innledet gjennom de overraskende søksmålene om patentkrenkelse mot Motorola Mobility i oktober 2010, ledsaget av presseuttalelser som gjør det klart av søksmålene var rettet mot Android, skriver Motorola Mobility.

– I motsetning til Microsofts påstander, er Motorola Mobility stadig åpne for å løse den nåværende lisensdisputten med Microsoft på en måte som er til fordel for begge parter. Microsoft har påpekt verdien av lisensiering av sine egne patenter, men en rettferdig løsning krever at Microsoft også anerkjenner verdien av de av patentene til Motorola Mobility som selskapet bruker.

Spesialbehandling

– Motorola Mobility tilbød Microsoft de samme FRAND-betingelsene som selskapet historisk har tilbudt andre lisensinnehavere, men Microsoft ignorerte dette tilbudet og foretrakk i stedet å bruke rettstvist som sin strategi, avslutter Motorola Mobility.

Selskapet ser ikke ut til å ha kommentert Microsofts påstander om at selskapet må betale Motorola Mobility opptil 2,25 prosent av utsalgsprisen for hver solgte pc.

Også Apple har klaget Motorola Mobility inn for EU for påstått misbruk av standardessensielle patenter.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.