Microsoft forsvarer RSS-patenter

Microsoft forsvarer RSS-patenter

Etter mye kritikk, forsvarer Microsoft nå selskapets RSS-relaterte patentsøknader.

Rett før jul ble det kjent at Microsoft har levert inn to patentsøknader som dekker teknologier knyttet til lesing og organisering av RSS-feeder i nettleseren. Dette har ført til et lite opprør i RSS-fellesskapet, som frykter at Microsoft med patentene vil kreve betaling for bruk av teknologiene.

    Les også:

Microsoft har nå svart på deler av kritikken.

I et blogginnlegg skriver Sean Lyndersay,

Program Manager Lead for RSS i Microsoft, at selskapet kun har én hensikt med patentsøknadene, nemlig å sikre seg mot eventuelle krav fra andre som måtte hevde å ha rettighetene til de samme teknologiene.

Lyndersay understreker at Microsoft blant annet ved å utgi spesifikasjonen på utvidelser til RSS under en Creative Commons-lisens, har bevist at det ønsker et åpent og fornuftig forhold til RSS-fellesskapet.

Han skriver videre at denne typen patentsøknader er vanlig praksis for å beskytte selskaper, og at selskapet som Apple og Google har søkt om lignende patenter.

Dave Winer, en av bidragsyterne til RSS, skriver i et blogginnlegg at disse patentene likevel kan utgjøre betydelige hindre for vekst i dette markedet, og at Lyndersay har en underordnet stilling i Microsoft som gjør at hans uttalelser ikke nødvendigvis vil være de samme som toppledelsen i selskapet sier i morgen.

Til toppen