Microsoft fortsetter med virusvern fra Norman

Microsoft fornyer avtalen om bruk av Norman Virus Control for å sjekke alle nye dataprogrammer før salg.

Microsoft fornyer avtalen om bruk av Norman Virus Control for å sjekke alle nye dataprogrammer før salg.

Microsoft har valgt å fornye avtalen med Norman ASA om bruk av Norman Virus Control for å sjekke alle nye dataprogrammer for virus før de slippes på det kommersielle markedet.

Microsoft har siden oktober i fjor benyttet Norman Virus Control med SandBox-teknologi for å hindre at nye dataprogrammer sendes ut infisert av virus. Etter ett års prøvetid har Microsoft bestemt seg for å fortsette å bruke antivirusprogrammet for å sjekke alle nye slipp av dataprogrammer, patcher og oppgraderinger før de gjøres tilgjengelige for markedet.

Norman er sammen med ni av verdens ledende antivirusselskaper en del av Microsoft Virus Information Alliance (VIA). Norman deltar i tett samarbeid med Microsoft om datavirus og hvilke konsekvenser disse har for selskapets produkter og kunder.

Som et ledd i samarbeidet med Microsoft var Norman Virus Control støttet av Windows XP Service Pack 2 (SP2) allerede ved lanseringen i august i år. Dette er første gang Norman Virus Control er integrert med et Microsoft-produkt ved lanseringstidspunktet.

Norman Virus Control med SandBox oppretter et et lukket virtuelt system som emulerer en datamaskin med disk, operativsystem, nettverk og så videre, og det ukjent aktiv kode slippes fri og overvåkes. Hvis atferden er mistenkelig, stemples koden som virus og slipper ikke ut til resten av maskinen.

Til toppen