BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft fosser fram

Microsoft viser at de fortsatt er tungvekteren på Nasdaq: I en svak økonomi kan en fornøyd Ballmer oppjustere forventede salgsinntekter.

Oddmund Grøtte
12. juli 2001 - 08:56

Etter stengetid på Nasdaq i går, sendte Microsoft ut melding om at de bokfører et tap på 25 milliarder kroner i forbindelse med investeringer i telekomsektoren. Aksjemarkedet lot seg ikke affisere av dette, men fokuserte heller på at selskapet meldte at de vil få høyere inntekter enn tidligere forutsatt.

Hovedårsaken til nedskrivningen på investeringene skyldes først og fremst investeringen på nærmere 50 milliarder kroner som ble gjort i AT&T. Denne aksjen har sunket mer enn 50 prosent siden investeringen ble gjort.

- De ligger foran på inntektssiden og det er et stort pluss, særlig i en så svak IT-økonomi som det er nå, sier en aksjeanalytiker til TheStreet.com. - Dette er et solid selskap som har en god track-record på å tjene penger, de har en stor pengebinge og marginer på over 80 prosent. Kort sagt er det et kvalitatsselskap som investorer flokker seg til i turbulente tider.

I handel etter børs steg Microsoft mer enn seks prosent, ifølge nettsidene til Nasdaq.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.