Microsoft fosser frem mot strømmen

Analytikerne klør seg i hodet. Mens nesten alle konkurrentene faller, øker Microsofts inntekter og salg, særlig til store bedrifter.

Analytikerne klør seg i hodet. Mens nesten alle konkurrentene faller, øker Microsofts inntekter og salg, særlig til store bedrifter.

De fleste andre IT-selskaper bremses opp i takt med den amerikanske økonomien, men noen få selskaper har sluppet unna. På onsdag kveld la IBM frem svært hyggelige tall og i går kveld la også Microsoft frem hyggelige nyheter. Dette er særlig overraskende når man tar i betrakting at PC-salget faller.
Salget steg med 14 prosent fra samme kvartal i fjor, takket være Windows 2000. Resultatet steg fra 2,39 milliarder dollar i fjor til 2,45 milliarder dollar i dette kvartalet, noe som slo analytikernes estimater.


Selv om Microsoft advarer om fortsatt usikkerhet i markedet, vil selskapet trolig også gjøre det bra utover resten av året. For selskapet står klar med en ny versjon av Office og senere Windows, begge kalt XP.

Analytikere mener at tallene fra Microsoft og Sun i går viser at Microsoft spiser markedsandeler i server-markedet. Microsoft opplever heller ikke problemene til Oracle, som sliter med at kundene utsetter store kontrakter. Microsofts produkter har en mindre prislapp og derfor ikke like utsatt for sparekniven.

Salget av bedriftsprogramvare og tjenester til store selskaper steg - stikk i strid med bransjetrenden - med 22 prosent. Selv salget av Office 2000 steg 7 prosent fra samme periode i fjor, selv like før det kommer en ny versjon.

Til toppen