BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft frastjålet ekthetssertifikater

Microsoft ble nylig frastjålet programvare og ekthetssertifikater for omtrent 16 millioner dollar da maskerte og bevæpnede menn brøt seg inn i et produksjonsselskap i Skottland.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. nov. 1997 - 20:00

Tyvene bant og kneblet de ansatte og kom seg avgårde med 200.000 ekthetssertifikater, 100.000 CD-ROM-plater, datamaskiner og annet utstyr. Det er Microsoft selv som opplyser dette til Nando InfoTech. Det hele skjedde den 10. november hos Thompson Litho Ltd., en autorisert produsent av programvare fra Microsoft.

Sertifikatene inkluderer et holografisk bilde, vannmerke og serienummer, og er festet foran på manualene til programmene for å garantere at disse er autentiske. De er et av Microsofts hovedvåpen mot pirater som illegalt kopierer og selger programvare.

- Vi vil gjøre det vi kan på å sørge for at forfalskede produkter som resulterer fra dette ranet ikke når ut til kundene, og hvis det skulle skje, vil vi følge sporet rett til kilden, sier Nancy Anderson, en Microsofts advokater i denne saken, til Nando InfoTech.

De stjålne CD-ROM-ene inkluderer utgaver av Microsofts Windows 95 og NT, Office 97, Encarta 97-leksikon og spill.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.