AVTALER & KONTRAKTER

Microsoft går for ny Android-skalp

Forhandler med kinesiske Huawei om lisensavtale.

Huawei kan bli det tolvte selskapet som betaler lisensavgift for salg av Android-enheter til Microsoft.
Huawei kan bli det tolvte selskapet som betaler lisensavgift for salg av Android-enheter til Microsoft. Bilde: Marius Jørgenrud
8. nov. 2011 - 08:28

Google har reagert med vantro etter hvert som den ene samarbeidspartneren etter den andre har inngått lisensavtaler med konkurrenten. De kaller det utpressing.

Microsoft hevder Googles mobile operativsystem bryter med deres immaterielle rettigheter, og har så langt sikret seg patentavtaler med elleve leverandører av Android-basert elektronikk.

Avtalene sikrer dem allerede årlige inntekter i milliardklassen, og mer kan det bli.

BBC melder nemlig nå om pågående forhandlinger om tillatelse til å bruke Android mellom Microsoft og den kinesiske giganten Huawei.

Huawei har i rekordfart blitt verdens nest største produsent av telekom-utstyr, kun slått av Ericsson. Det er heller ingenting i veien med ambisjonsnivået innen mobiltelefoner.

- I løpet av de neste tre årene er målet å bli blant verdens fem største produsenter av smarttelefoner. Og topp tre innen fem år, sier markedsdirektør Victor Xu til BBC.

Huawei har så langt satset mest på enklere og rimeligere smarttelefoner enn mange av konkurrentene, men likefullt med Android som operativsystem.

I likhet med aktører som Samsung, HTC, Acer, ViewSonic og en rekke andre elektronikkprodusenter før dem, kan imidlertid satsingen føre dem i juridisk klinsj med Microsoft.

Uklart utfall

Microsoft skal ikke ha ønsket å kommentere de pågående forhandlingene, og har til nå heller ikke oppgitt hvilke av deres patenter som Android angivelig bryter.

Nå er imidlertid heller ikke Huawei noen lilleputt når det gjelder patenter. Ifølge BBC antyder selskapet at de er i stand til å beskytte seg mot anklager om patentbrudd.

- Vi respekterer alltid de immatrielle rettighetene til nøkkelselskaper. For tiden har vi selv minst 65.000 patenter, og har nok instrumenter til å beskytte våre interesser, sier markedsdirektør Xu.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.