Brudd på ytringsfriheten?

Microsoft går til søksmål mot USAs myndigheter

Krever å få varsle kundene om innsyn.

Dommerklubbe
Dommerklubbe (Bilde: PantherMedia)

Krever å få varsle kundene om innsyn.

San Francisco (NTB-Reuters): Microsoft saksøker amerikanske myndigheter. Datagiganten mener myndighetene hindrer selskapet i å varsle sine kunder om innsyn i eposter og andre dokumenter.

Søksmålet ble innlevert til en føderal domstol i Seattle torsdag. Microsoft argumenterer med at regjeringen bryter grunnloven ved å hindre Microsoft i å varsle tusenvis av kunder om myndighetenes forespørsler om innsyn i epostmeldinger og andre dokumenter.

Ytringsfrihet

Grunnlovens første tillegg som omhandler ytringsfrihet og fjerde tillegg som fastsetter folks og selskapers rett til å bli varslet hvis myndighetene gjennomsøker eller beslaglegger eiendom, er brutt i denne saken, mener Microsoft.

Justisdepartementet er nå i gang med å sette seg inn i søksmålet, uttaler talskvinne Emily Pierce.

Microsofts søksmål handler ikke om epost og dokumenter som ligger lagret på folks datamaskiner. Derimot dreier det seg om materiale som folk lagrer på selskapets servere, såkalte skytjenester.

– Folk gir ikke slipp på sine rettigheter når de flytter sin private informasjon fra fysisk lagring til skytjenester. Myndighetene har utnyttet denne overgangen som et middel for å utvide sin makt til å gjennomføre hemmelig etterforskning, står det i Microsofts søksmål. (©NTB)

Til toppen