JUSS OG SAMFUNN

Microsoft gir delvis etter for EU

Microsoft har bestemt seg for ikke å anke EUs strakstiltak, og tilbyr Europa mediespillerfri Windows.

25. jan. 2005 - 09:43

Microsoft har sendt ut en erklæring der det heter at selskapet ikke vil anke avgjørelsen i EU-domstolen Court of First Instance før jul der selskapet ble pålagt å straks tilby Windows uten Media Player og tilby konkurrenter innsyn i flere av hemmelighetene i Windows.

    Les også:

Microsoft opprettholder hovedanken mot EU-kommisjonens dom som kjenner selskapet skyldig i brudd på monopollovgivningen.

Juridiske observatører mener Microsoft vil tjene på å iverksette straffetiltakene og konsentrere seg om å vinne hovedsaken.

Microsoft sier mediespillerfri Windows er levert til PC-leverandører og burde være klar til salg i løpet av noen få uker. Systemet skal bare kunne selges i Europa, og det vil ikke koste mindre enn en fullverdig versjon. Ingen tror den vil bli videre populær.

En uenighet gjenstår: Microsoft har lyst til å kalle den mediespillerfrie versjonen for «Windows XP Reduced Media Edition». EU skal ha innvendinger mot det.

Serverhemmelighetene skal gjøres tilgjengelig fra et nettsted. EU har pålagt Microsoft å ta seg fornuftig betalt for lisenser, men hva priser og betingelser blir i praksis er noe uklart. Da EUs monopolsak startet var Sun den av Microsofts konkurrenter som presset hardest for dette straffetiltaket. Etter at EU-dommen falt inngikk Sun et forlik med Microsoft som innebærer at de for lengst har skaffet seg tilgang til materiale de er interessert i.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.