Microsoft gir ekte lisenser til noen piratbrukere

Microsoft strammer inn mot piratbruker av Windows, men uskyldige brukere kan få en gratis, ekte lisens.

I store deler av Asia koster en ekte Windows-lisens månedslønner og i mange land er det da over 90 prosent av brukerne som ikke har betalt. I mange tilfeller er det lokale PC-leverandører som har kopiert Windows, ikke den enkelte bruker.

Men det blir stadig vanskeligere å være piratbrukere. Microsoft innførte før jul en frivillig lisenssjekk som selskapet kaller "Windows Genuine Advantage". Brukere som er villig til å få sjekket lisensen sin får lov til å laste ned tillegg og ekstra-programvare.

Og i noen land er det ikke frivillig, i Kina må alle brukere som skal laste ned tillegg la seg sjekke. Microsoft har dog ikke stoppet nedlastninger av sikkerhetstillegg.

Nå gir Microsoft mange brukere en mulighet til å skaffe seg en ekte lisens. Har de kjøpt en CD eller en maskin med Windows ferdig innstallert i god tro, skal de nå kunne få en ekte lisens. Forutsetningen er at brukeren er villig til å sende inn den falske CDen og fortelle hvor den er kjøpt.

Foreløpig er det bare amerikanske brukere som får et slikt tilbud dersom en sjekk avslører at deres Windows-lisens ikke er ekte.

Til toppen