Microsoft gir ekte lisenser til noen piratbrukere

Microsoft strammer inn mot piratbruker av Windows, men uskyldige brukere kan få en gratis, ekte lisens.

Microsoft strammer inn mot piratbruker av Windows, men uskyldige brukere kan få en gratis, ekte lisens.

I store deler av Asia koster en ekte Windows-lisens månedslønner og i mange land er det da over 90 prosent av brukerne som ikke har betalt. I mange tilfeller er det lokale PC-leverandører som har kopiert Windows, ikke den enkelte bruker.

Men det blir stadig vanskeligere å være piratbrukere. Microsoft innførte før jul en frivillig lisenssjekk som selskapet kaller "Windows Genuine Advantage". Brukere som er villig til å få sjekket lisensen sin får lov til å laste ned tillegg og ekstra-programvare.

Og i noen land er det ikke frivillig, i Kina må alle brukere som skal laste ned tillegg la seg sjekke. Microsoft har dog ikke stoppet nedlastninger av sikkerhetstillegg.

Nå gir Microsoft mange brukere en mulighet til å skaffe seg en ekte lisens. Har de kjøpt en CD eller en maskin med Windows ferdig innstallert i god tro, skal de nå kunne få en ekte lisens. Forutsetningen er at brukeren er villig til å sende inn den falske CDen og fortelle hvor den er kjøpt.

Foreløpig er det bare amerikanske brukere som får et slikt tilbud dersom en sjekk avslører at deres Windows-lisens ikke er ekte.

Til toppen