BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft gir Firefox H.264-støtte

Men ikke helt uten begrensninger.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. des. 2010 - 08:33

Safari, Chrome og Internet Explorer 9 støtter alle videoformatet H.264, som benyttes av en rekke nettsteder til å presentere HTML5-basert video. Mozilla Firefox er derimot blant nettleserne som ikke har innebygd støtte for formatet. En kombinasjon av ulike lisensbetingelser er årsaken til dette. Firefox har i stedet støtte for videoformatene WebM- og Ogg Theora.

Men nå skal enkelte Firefox-brukere likevel kunne spille av H.264-basert video i nettleseren. Hjelpen kommer fra et litt uventet hold, nemlig Microsoft.

På denne siden tilbyr Microsoft en Firefox-utvidelse som i kombinasjon med den eldre Windows Media Player-pluginen for Firefox skal kunne gjenkjenne H.264-basert HTML5-video og sørge for at dette blir avspilt i pluginen.

Microsoft medgir at det er visse svakheter ved løsningen. Dersom nettstedet sender et kall til canPlayType('video'mp4') for å spørre om nettleseren støtter videoformatet, vil ikke Firefox svare positivt på dette, da den ikke selv støtter formatet.

Microsoft advarer også om at det i alle fall foreløpig er visse forskjeller i metodene og egenskapene for kontroll av videoavspilling mellom HTML5 og Windows Media Player-pluginen.

Ifølge Microsoft støttes den nye HTML5 Extension for Windows Media Player Firefox Plug-in bare Firefox 3.6 og nyere. Den kan dessuten kun brukes sammen med Windows 7.

Flere detaljer og en nedlastingslenke finnes på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.